Μπορεί η σοκολάτα γάλακτος να μας προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο ώστε η σοκολάτα γάλακτος να προσφέρει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με τη μαύρη σοκολάτα!

Η προσθήκη φαινολικών ενώσεων από τη φλούδα του φιστικιού, με τη σοκολάτα γάλακτος δίνει την ίδια αντιοξειδωτική ιδιότητα με  την μαύρη σοκολάτα, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Η φλούδα γίνεται βρώσιμη σκόνη, η όποια  στη συνέχεια ενσωματώνεται στη σοκολάτα γάλακτος, με αποτέλεσμα να τροποποιούνται τα οφέλη του προϊόντος. Σε 80 άτομα δόθηκαν δείγματα της σοκολάτας γάλακτος με το εκχύλισμα φιστίκι, καθώς και απλή σοκολάτα γάλακτος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ποσότητα του φλοιού του φιστικιού που προστέθηκε στην σοκολάτα δεν επηρέασε τη γεύση ώστε τα άτομα να μην συνειδητοποιούν τη διαφορά.[1]

«Αν εφαρμοστεί σε εμπορικά προϊόντα η πρόσθεση εκχυλίσματος  φιστικιού, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαύσουν προϊόντα με ήπια γεύση και να αποκτήσουν οφέλη για την υγεία τους λόγο των φαινολικών ενώσεων», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας  Λίζα Ντιν στο EurekAlert.  Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν έχει μελετηθεί η αλλεργία στους ξηρούς καρπούς  μέχρι τώρα και είναι το επόμενο βήμα.

[1] Dean, L.L., Klevorn, C.M. and Hess, B.J. (2016), Minimizing the Negative Flavor Attributes and Evaluating Consumer Acceptance of Chocolate Fortified with Peanut Skin Extracts. Journal of Food Science, 81: S2824–S2830. doi:10.1111/1750-3841.13533

Print Friendly

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση