Σνακ σοκολάτας! Σνακ ενέργειας!

chocolate_snack

Πολλές φόρες νιώθουμε την ανάγκη για κάτι γλυκό, και έχουμε τύψεις για αυτό που διαλέξαμε. Να κάτι γρήγορο και ταυτόχρονα υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες, γεμάτο ενέργεια! μπορούν να τα καταναλώσουν όλοι στο σπίτι και στη δουλειά.

  1. Σουβλάκι φρούτων με σοκολάτα: περνάτε 3-4 φρούτα τις επιλογής σας (π.χ. μπανάνα, μήλο, αχλάδι) στα σουβλάκια και στη συνέχεια τα βουτάτε σε μαύρη σοκολάτα και τα πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα.
  2. Μπουκίτσες σοκολάτας! κόβετε την μπανάνα σε ροδέλες , αλείφετε τις μισές ροδέλες με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια τις σκεπάζετε με τις άλλες μισές και τέλος τις βουτάτε σε λιωμένη κουβερτούρα. Τις βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν και έτοιμες!
  3. Σάντουιτς μήλου: κόβετε ένα μήλο σε ροδέλες, παίρνετε μια ροδέλα μήλου και την αλείφετε με ταχίνι και ρίχνετε σταγόνες σοκολάτας, την σκεπάζεται με μια άλλη. Ή το βουτάτε σε λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Παγωμένη μπάρα σοκολάτα-μπανάνα-γιαούρτι: 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, 4 κ.σ. σκόνη κακάο και 2 ώριμες μπανάνες. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το κακάο σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Κόβουμε την μπανάνα σε στρογγυλές φέτες. Ρίχνουμε το μισό από το μίγμα γιαουρτιού σε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε μια στρώση μπανάνες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γιαούρτι και στη συνέχεια βάζουμε και τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας. Αφήνουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Όταν βγουν από την κατάψυξη, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  5. Σοκολατάκια με βατόμουρα: παίρνουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα (Raspberries and Blueberries) και τα βουτάμε σε λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, τα βάζουμε στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν.
  6. Μπουκίτσες βρώμης με σοκολάτα, μέλι και ταχίνι: 1¾ φλ. βρώμη, ¾ φλ. ταχίνι, 1/3 φλ. μέλι (μπορεί και λίγο παραπάνω για να δέσει το μίγμα), 1/3 φλ. σταγόνες μαύρη σοκολάτα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί όλα τα συστατικά. Αν η ζύμη κολλάει, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά , ώστε να μπορέσετε να τα πλάσετε μετά. Τα πλάθετε σε μπαλίτσες και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν τα απολαύσετε. Διατηρούνται στο ψυγείο για μέχρι 3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη έως 6 μήνες.

Καλή επιτυχία!

Print Friendly, PDF & Email

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση