Σοκολάτα: μαύρη εναντίον γάλακτος! Ποιος ο νικητής;

mavri_galaktos

 

Μαύρη σοκολάτα

(περίπου 50γρ.)

                                       Σοκολάτα γάλακτος  

                                            (περίπου 50γρ.)

302 Θερμίδες – δεν μετράνε μιας και μιλάμε για σοκολάτα! 219
26% Είναι πλούσιες σε λιπαρά! παρόλα αυτά  ελέγχετε τις ετικέτες δεν είναι όλες τόσο λιπαρές! 18%
50% Κορεσμένα λιπαρά 40%
5 γρ. Έκπληξη! Η μαύρη είναι γεμάτη μονοακόρεστα λιπαρά!! 2,9 γρ.
6% Χαμηλότερη σε υδατάνθρακες η μαύρη σοκολάτα και αυτό  συμβαίνει γιατί: 8%
10 γρ. Έχει ½ ποσότητα ζάχαρη 21 γρ.
16% 4 φόρες περισσότερη ποσότητα φυτικές ίνες 4%
3% Περισσότερο ασβέστιο έχει η γάλακτος για αυτό άλλωστε ονομάζεται και έτσι! 8%
28% Πλούσια σε σίδηρο είναι η μαύρη! 6%
23% Μαγνήσιο 7%
12% Φώσφορο 9%
0,3% Νάτριο 1,3%
8% Κάλιο 4%
9% Ψευδάργυρο 6%
0,3% Χοληστερόλη- ένας ακόμα λόγος να προτιμήσετε τη μαύρη σοκολάτα 3%
11 Νικητής: η μαύρη σοκολάτα 4
Όποια και αν προτιμάτε, και οι δυο είναι χαμηλές σε ζάχαρη και υψηλές σε σίδηρο και φυτικές ίνες σε σχέση με άλλα γλύκα. Καταναλώστε 1-2 τετράγωνα, χωρίς ενοχές.  Προτιμήστε σοκολάτες που περιέχουν 70% και πάνω κακάο. Διαβάζετε τις ετικέτες γιατί πολλές σοκολάτες διαφέρουν μεταξύ τους.

Πηγή: USDA National Nutrient Database .

 

Print Friendly

, ,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση