Ροδάκινο- 10 λόγοι για να το προτιμήσουμε!!

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς καθώς περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο και χολίνη. Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου –είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο[1]. Ενισχύει/ βελτιώνει την επιδερμίδα μας λόγω της βιταμίνη C,  η οποία  παίζει σημαντικό ρόλο στη παραγωγή […]

Περισσότερα

Λίτσι, ένα από τα εξωτικά φρούτα του καλοκαιριού!

Τελευταία συναντάμε πολλά εξωτικά φρούτα στην λαϊκή αγορά ή στα σουπερμάρκετ, ένα από αυτά είναι τα λίτσι. Τα λίτσι (lychee) είναι φρούτα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και βιταμίνες τα οποία καλλιεργούνται στην Κίνα. Είναι εξαιρετικά  πλούσια σε βιταμίνη C, μάλιστα  τα 100γρ. λίτσι παρέχουν  119% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας[1].  Επίσης, περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών του […]

Περισσότερα

Πώς να μην βάλω κιλά στις καλοκαιρινές διακοπές μου!

Ακολουθήστε αυτές τα τρία βήματα και δε θα χάσετε: Ιδρώστε! Ένα σετ συντόμων ασκήσεων  το πρωί σας βοηθάει για μια υγιή μέρα.  Δεν είναι απαραίτητο  να πάτε στο γυμναστήριο. Για παράδειγμα, περπατήστε στην πόλη/ νησί  για μια ώρα και εξερευνήστε τα σοκάκια. Ή, κάντε τζόκινγκ στην παραλία, κολυμπήστε στην παραλία /πισίνα, ή κάντε γιόγκα στην […]

Περισσότερα

Λιγούρες!

Πολύ συχνά οι λιγούρες είναι σημάδια μιας διατροφικής ανεπάρκειας . Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη για να «ορμήσετε» σε κάτι , δοκιμάστε τα παρακάτω που δεν είναι μόνο υγιεινά αλλά έχουν και τα απαραίτητα συστατικά ώστε να καλύψουν τα τσιμπολογήματα! Όρεξη για … Έλλειψη Βοήθα  η κατανάλωση σε… Ψωμί, κράκερ κτλ Άζωτο […]

Περισσότερα

Τι είναι η γλουτένη;

Η γλουτένη είναι ένα σύνθετο πρωτεϊνών – της γλιαδίνης και της γλουτελίνης- στα δημητριακά και κυρίως στο σιτάρι. Έκτος από το σιτάρι, την συναντάμε  και σε άλλα συναφή δημητριακά, όπως τη σίκαλη, τη βρώμη και το κριθάρι. Η γλουτένη έχει την ιδιότητα να προσδίδει ελαστικότητα στη ζύμη, βοηθώντας την να φουσκώσει και να κρατήσει το […]

Περισσότερα

Ανανάς – τα οφέλη του στην διατροφή μας!

Ο ανανάς περιέχει στα 100γρ: 6% φυτικές ίνες 4% υδατάνθρακες 2% θερμίδες 1% πρωτεΐνη 80% βιταμίνη C 6% βιταμίνη B6 5% φολικό 5% θειαμίνη 46% μαγγάνιο 6% χαλκό 3% μαγνήσιο 3% κάλιο Βοηθά στην μείωση φλεγμονής στις αρθρώσεις και στους μυς. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας. Βελτιώνει την στοματική υγιεινή. Βοηθά […]

Περισσότερα

Φράουλα η νόστιμη!

Ας θυμηθούμε γιατί να την προτιμάμε: Περιέχει κάλιο το οποίο βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και πολεμά τα εγκεφαλικά επεισόδια. Περιέχει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες τα οποία μειώνουν τα συνολικά επίπεδα της χοληστερόλης. Καταναλώνοντας φράουλες περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα μπορούμε να καθυστερήσουμε το γήρας του εγκεφάλου. [1] 8 φράουλες περιέχουν τόση βιταμίνη C […]

Περισσότερα

Πώς να έχετε την αγαπημένη σας σοκολάτα καθημερινά!

Λιγούρα για σοκολάτα;  μην αντιστέκεστε στον πειρασμό και  παραδοθείτε! Μπορείτε να το κάνετε χωρίς τύψεις και χωρίς να καταστρέψετε την διατροφή σας. Πως; άπλα επιλέξτε από την έξυπνη λίστα. «Παγωτίνια» μπανάνας, φράουλας και ανανά με σοκολάτα: κόψτε τη μπανάνα σε μπουκίτσες, τον ανανά σε φέτες ,και  τις φράουλες (αφού τις πλύνετε)., βουτήξτε τα  σε λιωμένη […]

Περισσότερα

5 tips για να νιώσετε ελεύθεροι στο Πασχαλινό τραπέζι!

Πάσχα μια μέρα γιορτής και το τραπέζι γεμάτο με κρασί, κόκκινα κρέατα και  μπόλικα ζαχαρωτά, γλυκά. Παρόλο τις υπερβολές εκείνης της ημέρας , ουσιαστικά όλο το παιχνίδι είναι να κρατήσουμε την ισορροπία. Ναι, σας επιτρέπονται τα σοκολατένια αυγά  αλλά ακολουθήστε αν θέλετε και αυτές τις συμβουλές  και δε θα βγείτε χαμένοι διατροφικά! Ξεκινήστε την ημέρα […]

Περισσότερα

Παπάγια- «το φρούτο των αγγέλων»

Η παπάγια είναι  ένα τροπικό φρούτο με γλυκιά γεύση, απαλή υφή και σχήμα αχλαδιού. Ακόμη και οι μαύροι σπόροι της παπάγιας είναι βρώσιμοι και έχουν πικάντικη γεύση.  Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποκάλεσε την παπάγια το “φρούτο των αγγέλων” λόγο της γεύση της. Η παπάγια περιέχει το ενζυμο παπαΐνη με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως  παρασκεύασμα για “μαλάκωμα” […]

Περισσότερα