Gerbeaud Café στη Βουδαπέστη

Gerbeaud Cafe

Η ιστορία του Gerbeaud Cafe ξεκινάει το 1858, όταν ο Henrik Kugler, ήδη τρίτης γενιάς ζαχαροπλάστης, ανοίγει το δικό του καφέ στην πλατεία József nádor.

Σύντομα το μέρος γίνεται γνωστό ως αυτό που φτιάχνει το καλύτερο παγωτό στο Pest. Το 1870 ο Κugler μεταφέρει το καφέ σε ένα πιο κεντρικό σημείο, την πλατεία Vörösmarty.

Ο Kugler συναντάει για πρώτη φορά τον Emil Gerbeaud στο Παρίσι το 1882. Τον προσκαλέι ένα χρόνο αργότερα στη Βουδαπέστη με σκοπό να τον κάνει συνέταιρό του. Ο Gerbeaud όπως και ο Kugler προέρχεται από μια οικογένεια με ζαχαροπλάστες και έχει ταξιδέψει σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.

Το 1884 γίνεται στέλεχος της επιχείρησης του Kugler την οποία και σταδιακά εξαγόρασε. Το φοβερό του ταλέντο και η επιχειρηματική του δεινότητα έβαλαν τα θεμέλια για το success story του γνωστού ζαχαροπλαστείου.

To Gerbeaud Cafe είναι από τα παλαιότερα και γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και καφέ της Βουδαπέστης. Η μια γενιά περνάει τη γνώση της στην άλλη χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας φρέσκα υλικά.

Στο Gerbeaud Cafe παντρεύουν τις γεύσεις της ουγγρικής παραδοσακής ζαχαροπλαστικής με μοντέρνες γεύσεις και συστατικά. Eκεί θα δοκμάσετε τα κλασικά Dobos cake, Esterházy cake και Gerbeaud cake και στο μπιστρό του θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μια γεύση από την ουγγρική κουζίνα.

Πηγή: gerbeaud

Print Friendly, PDF & Email

,

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη

Αφήστε μια απάντηση