
Αφράτα Πτι Φουρ
-
- Ποσότητα
- 24 τεμάχια
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (5 /5)
- (3 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350γρ. βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη
- 80γρ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μαρμελάδα της επιλογής μας
- ζάχαρη άχνη
Nutrition Info
-
154,7 Ενέργεια kcal
-
6,1 Λιπαρά g
-
3,8 Κορεσμένα λιπαρά g
-
23,3 Υδατάνθρακες g
-
10,5 Συνολικά σάκχαρα g
-
1,6 Πρωτεΐνες g
-
0,6 Φυτικές ίνες g
-
0,0 Νάτριο g
-
0,1 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- 2. Παράλληλα σε ένα άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
- 3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
- 4. Βάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικές φόρμες για μπισκότα και ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20΄.
- 5. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε μεταξύ δύο μπισκότων μία στρώση μαρμελάδας της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μερίδες : 24
- Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο, Μπισκότα
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, Κορν φλάουερ, μαρμελάδα
Σχετικά με το Σεφ
Βαλάντης Γραβάνης
Ο Βαλάντης Γραβάνης γεννήθηκε στην Λαμία το 1980. Αυτή την στιγμή ζεί και εργάζεται στην Αθήνα αν και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
3 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη