
Βάφλες με σοκολάτα
-
- Προετοιμασία
- Λεπτά
-
- Μαγείρ.
- Λεπτά
-
- Ποσότητα
- 5 βάφλες
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 /5)
- (0 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 235 ml γάλα πλήρες
- 80 ml φυτικό λάδι
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 125 γραμμάρια κουβερτούρα ΙΟΝ
- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Οδηγίες
- 1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπωλ μετρίου μεγέθους.
- 2. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το γάλα, το λάδι, το αβγό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- 3. Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα που προέκυψε για 10 με 15 λεπτά έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το baking powder.
- 4. Στο μεταξύ σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα για 5 με 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- 5. Ζεσταίνουμε τη συσκευή για τις βάφλες και ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
- 6. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στην πλάκα της συσκευής και αφήνουμε μέχρι η βάφλα μας να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- 7. Βάζουμε αμέσως τη βάφλα στο φούρνο για να διατηρηθεί τραγανή μέχρι να την περιχύσουμε με τη σοκολάτα.
- 8. Όταν θα είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε, θα περιχύσουμε τη βάφλα με σοκολάτα και θα προσθέσουμε ροδέλες από μπανάνα
- 9. Τέλος μπορούμε να προσθέσουμε μια μπάλα παγωτό βανίλια.
- Μερίδες : 5
- Έτοιμο σε : 35 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, καλαμποκάλευρο, κρυσταλλική ζάχαρη, μαγειρική σόδα, σοκολάτα κουβερτούρα, φυτικό λάδι
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
0 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη