×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Γιορτινός κορμός με παντεσπάνι και κρέμα


Γιορτινός κορμός με παντεσπάνι και κρέμα
Γιορτινός κορμός με παντεσπάνι και κρέμα
12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Γιορτινός κορμός με παντεσπάνι και κρέμα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25γρ. κακάο ΙΟΝ σε σκόνη
  • 40γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 6 κρόκους αβγών
  • 30γρ. βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 100γρ. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 30ml κρέμα γάλακτος
  • 400γρ τυρί μασκαρπόνε
Μέθοδος
  • 1.Για το παντεσπάνι λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 200γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ με τα 30γρ. βούτυρο και 2 κσ νερό.
  • 2.Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τα 20γρ ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • 3.Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με τα άλλα 20γρ ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • 4.Μόλις η σοκολάτας μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά.
  • 5.Προσθέτουμε στο μείγμα μας την σφιχτή μαρέγκα ενώ ανακατεύουμε ελαφριά με κυκλικές κινήσεις ώστε να μην πέσει ο όγκος της.
  • 6.Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρά με κακάο ΙΟΝ και απλώνουμε το μείγμα μας.
  • 7.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10’.
  • 8.Αφαιρούμε από τον φούρνο και βγάζουμε το παντεσπάνι μας προσεχτικά από την λαδόκολλα. Το τυλίγουμε ελαφρά σε σχήμα κυλινδρικό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 9.Ετοιμάζουμε την γέμιση μας. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσέχουμε να μην βράσει και ρίχνουμε σταδιακά ψιλοκομμένη την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  • 10.Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε ξανά.
  • 11.Ανοίγουμε προσεχτικά το παντεσπάνι μην σπάσει και γεμίζουμε τον κορμό μας με την κρέμα.
  • 12.Ξανατυλίγουμε τον κορμό, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Γιορτινός κορμός με παντεσπάνι και κρέμα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta