
Κέικ βανίλιας
-
- Ποσότητα
- 20 κομμάτια
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (4.4 /5)
- (5 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- 210γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220γρ. ζάχαρη καστανή
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- 200γρ. λάδι καρύδας
- 2 αβγά
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1κσ εκχύλισμα βανίλιας
Nutrition Info
-
171,6 Ενέργεια kcal
-
10,4 Λιπαρά g
-
8,4 Κορεσμένα λιπαρά g
-
18,0 Υδατάνθρακες g
-
10,1 Συνολικά σάκχαρα g
-
1,5 Πρωτεΐνες g
-
0,3 Φυτικές ίνες g
-
0,0 Νάτριο g
-
0,0 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας το λάδι καρύδας με την καστανή ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ώστε να ομογενοποιούνται.
- 3. Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τον χυμό του και το εκχύλισμα βανίλιας.
- 4. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μας υλικά στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5. Παίρνουμε μία αντικολλητική φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- 6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
- 7. Μόλις το βγάλουμε και κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Μερίδες : 20
- Έτοιμο σε : 90 Λεπτά
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :baking powder, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, καφέ ζάχαρη, λάδι καρύδας, πορτοκάλι, χυμός πορτοκαλιού
Σχετικά με το Σεφ
Βαλάντης Γραβάνης
Ο Βαλάντης Γραβάνης γεννήθηκε στην Λαμία το 1980. Αυτή την στιγμή ζεί και εργάζεται στην Αθήνα αν και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
5 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(4.4 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη