
Κλαφουτί με Δαμάσκηνα και Λευκή Σοκολάτα
-
- Προετοιμασία
- Λεπτά
-
- Μαγείρ.
- Λεπτά
-
- Ποσότητα
- 8 κομμάτια
- Επίπεδο Easy
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 /5)
- (0 Βαθμολογίες)
Συστατικά
- Για το κλαφουτί
- 400 ml. γάλα
- 125 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 65 gr. βούτυρο
- 2 μεγάλα αυγά
- 80 gr. αλεύρι
- 20 gr. κόρν φλάουρ
- Ελάχιστο αλάτι
- Για τα δαμάσκηνα
- 300 gr. δαμάσκηνα
- 40 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Nutrition Info
-
328,8 Ενέργεια kcal
-
13,1 Λιπαρά g
-
7,8 Κορεσμένα λιπαρά g
-
48,6 Υδατάνθρακες g
-
28,8 Συνολικά σάκχαρα g
-
6,2 Πρωτεΐνες g
-
3,1 Φυτικές ίνες g
-
0,2 Νάτριο g
-
0,5 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1. Εκτέλεση: Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
- 2. Μαρινάρουμε τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- 3. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κλαφουτί και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, περιχύνουμε τα καραμελωμένα δαμάσκηνα.
- 4. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- 5. Σερβίρουμε το κλαφουτί σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό και διατηρείται στο ψυγείο.
- 6. Tips: • Μπορούμε αντί για κόρν φλάουρ να προσθέσουμε αμυγδαλόψιχα και ν´ αρωματίσουμε με λικέρ αμαρέτο.
- Μερίδες : 8
- Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο
- Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
- Συστατικά :αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, δαμάσκηνα, ζάχαρη, Κορν φλάουερ, σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
Σχετικά με το Σεφ
Εύα Μονοχάρη
Η Food Blogger Εύα Μονοχάρη δημιούργησε το blog FunkyCook.gr το 2007, έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με το Food blogging, παράλληλα με Recipe Development, live Cooking Presentation, Cooking Labs, Επιμέλεια συνταγών, ...
Περισσότερα για τον σεφ...
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
0 Χρήστες Έχουν βαθμολογήσει
Μέση Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη