×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρέμα Καταλάνα


Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα Καταλάνα
6
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Κρέμα Καταλάνα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα)
  • 1 λεμόνι (φλούδα)
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 40γρ. κορν φλάουερ
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250γρ. ζάχαρη
  • λίγη ζάχαρη για το καραμέλωμα
  • Για το τελείωμα και τη διακόσμηση
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη γεμάτες
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και την κανέλα μέχρι να βράσει.
  • 2.Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
  • 3.Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
  • 4.Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά.
  • 5.Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει και έπειτα την σουρώνουμε και τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
  • 6.Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και έπειτα τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • 7.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη την οποία καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό προθερμασμένο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
Κρέμα Καταλάνα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta