×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρεμ Μπρουλέ


Κρεμ Μπρουλέ
Κρεμ Μπρουλέ
6
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Κρεμ Μπρουλέ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 100ml γάλα
  • 6 κρόκους αβγών
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσουν σε σημείο βρασμού.
  • 2.Παράλληλα ανακατεύουμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών.
  • 3.Αφού βράσει το μείγμα μας, το περνάμε από σουρωτήρι σε μπολ ώστε να πετάξουμε τυχόν μεγάλα κομμάτια που έχουν μείνει.
  • 4.Προσθέτουμε την ζάχαρη και τους κρόκους ενώ ανακατεύουμε.
  • 5.Χύνουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια των 100ml.
  • 6.Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο σκεύος ψησίματος και το γεμίζουμε νερό μέχρι τα 2/3 του. Τοποθετούμε εκεί μέσα τα μικρότερα μπολ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά κι έως ότου η επιφάνεια της κρέμας γίνει συμπαγής.
  • 7.Αφαιρούμε από τον φούρνο κι αφήνουμε ώσπου να κρυώσουν μέσα στο νερό.
  • 8.Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και το καίμε με το ειδικό φλόγιστρο ξεκινώντας από τις άκρες και τελειώνοντας προς το κέντρο.
Κρεμ Μπρουλέ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta