Κριτσίνια με μαύρη σοκολάτα και κακάο ΙΟΝ
35-30
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαργαρίνη, αλάτι, αλεύρι, αμμωνία σκόνη, ζάχαρη, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρασί λευκό
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κριτσίνια με μαύρη σοκολάτα και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη για τα κριτσίνια θα χρειαστούμε
- 350 γρ αλεύρι σκληρό
- 400 γρ αλεύρι μαλακό
- 30 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ μαλακή μαργαρίνη
- 180 γρ κρασί λευκό
- 80 γρ νερό
- 6 γρ αλάτι
- 50 γρ ζάχαρη
- 12 γρ αμμωνία σκόνη
- 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, σύρμα, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λαμαρίνα φούρνου.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στην λεκάνη το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη κοσκινισμένα όλα μαζί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ.
- 2.Προσθέτουμε σε μια 2η λεκάνη το ηλιέλαιο, την μαλακή μαργαρίνη, το λευκό κρασί, το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και την αμμωνία σκόνη και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα πολύ καλά.
- 3.Ρίχνουμε τα υλικά της 2ης λεκάνης μέσα στην 1η λεκάνη με τα άλευρα και το κακάο.
- 4.Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη για 5 λεπτά περίπου. Σκεπάζουμε την ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.
- 5.Στην συνέχεια πλάθουμε σε μακρόστενα κριτσίνια σε πάχος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- 7.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κριτσίνια με μαύρη σοκολάτα και κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή