×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ


Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ
Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ
24
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το σιρόπι (το φτιάχνουμε από την αρχή για να είναι κρύο όταν σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα)
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 250 γρ ζάχαρη καστανή
  • 375 γρ νερό
  • 50 γρ γλυκόζη
  • 75 γρ μέλι
  • Αρχικά υλικά για τα μελομακάρονα
  • 70 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 130 γρ ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 20 γρ μέλι
  • 40 γρ νερό
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • Επόμενα υλικά για τα μελομακάρονα
  • 2 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 γρ γαρίφαλο σκόνη
  • 1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Μισό πορτοκάλι ξύσμα
  • 2 γρ αμμωνία σκόνη
  • Υπόλοιπα υλικά για τα μελομακάρονα
  • 280 γρ αλεύρι μαλακό
  • 3 γρ baking powder
  • 45 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (ψιλοκομμένη ή χοντροκομμένη)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, σχάρα στραγγίσματος, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
  • 1.Για αρχή, τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη κρυσταλλική, ζάχαρη καστανή, νερό, γλυκόζη) μέσα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η γλυκόζη. Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό το προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι για να κρυώσει.
  • 2.Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα αρχικά υλικά (χυμό πορτοκάλι, ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο, μέλι, νερό, ζάχαρη άχνη) μέσα σε στην λεκάνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 λεπτά περίπου.
  • 3.Προσθέτουμε τα επόμενα υλικά (κανέλα σκόνη, γαρίφαλο σκόνη, μοσχοκάρυδο σκόνη, βανίλια, πορτοκάλι ξύσμα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και την αμμωνία σκόνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα για 1 λεπτό ακόμα.
  • 4.Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι μαλακό, baking powder, σιμιγδάλι ψιλό, σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη ή χοντροκομμένη) και ανακατεύουμε με το χέρι πλάθοντας απαλά μέχρι να γίνει μια ζύμη
  • 5.Tip : Χρειάζεται να προσέξουμε μόλις γίνουν όλα τα υλικά μια ζύμη να σταματήσουμε άμεσα το ζύμωμα για να μην σφίξει υπερβολικά και δεν μπορεί να πλαστεί στην συνέχεια).
  • 6.Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε σχήματα της αρεσκείας μας (συνήθως μακρόστενα) και τοποθετούμε στη λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 22-25 λεπτά περίπου.
  • 8.Με την έξοδο από το φούρνο όπως είναι ζεστά, τοποθετούμε λίγα-λίγα στο κρύο σιρόπι για 1 λεπτό περίπου.
  • 9.Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για 5 λεπτά έτσι ώστε να στραγγίξουν.
  • 10.Τέλος τα απλώνουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας και ρίχνουμε με ένα πιρούνι λίγο μέλι, προσθέτουμε προαιρετικά χοντροκομμένο καρύδι και πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη. Εάν θέλουμε, λιώνουμε σοκολάτα μαύρη σε μπεν-μαρί και την ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει με μια μαρίζ, αλλά να παραμείνει ρευστή και βουτάμε τα ψημένα αλλά καλά στραγγισμένα μελομακάρονα στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και μόλις στεγνώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τα σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Μελομακάρονα με κομματάκια κουβερτούρας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta