×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και κραμπλ με κακάο


Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και κραμπλ με κακάο
Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και κραμπλ με κακάο
6-8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και κραμπλ με κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κραμπλ με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 60 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ πούδρα λευκού αμυγδάλου
  • 45 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
  • 15 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη (κοσκινισμένο)
  • Για το Μους με σοκολάτα Γάλακτος ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος ION
  • 400 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Για το κραμπλ με κακάο ΙΟΝ : Τοποθετούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό έτσι ώστε να διογκωθεί.
  • 2.Προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά τα δύο είδη ζάχαρης.
  • 3.Στη συνέχεια προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα με το φτερό.
  • 4.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη (κοσκινισμένα και τα δύο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να γίνει μια ζύμη εύθρυπτη.
  • 5.Απλώνουμε το κραμπλ με κακάο σε ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά περίπου.
  • 6.Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 7.Για το μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ : Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
  • 8.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την σοκολάτα γάλακτος και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 9.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ, εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου.
  • 10.Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  • 11.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα αλλά ρευστή γκανάζ μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 12.Σύνθεση γλυκού : Τοποθετούμε στην βάση ενός ποτηριού λίγο κραμπλ κακάο ΙΟΝ και σερβίρουμε άμεσα το μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ μέχρι λίγο κάτω από το χείλος του ποτηριού.
  • 13.Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το μους γάλακτος.
  • 14.Για το ντεκόρ μπορούμε στην επιφάνεια του μους να τοποθετήσουμε φρούτα της αρεσκείας μας όπως π.χ ρόδι.
Μους με σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και κραμπλ με κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta