×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μπισκότα λεμονιού με κρέμα και μαρέγκα


Μπισκότα λεμονιού με κρέμα και μαρέγκα
Μπισκότα λεμονιού με κρέμα και μαρέγκα
16
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μπισκότα λεμονιού με κρέμα και μαρέγκα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα μπισκότα
  • 160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 95 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ ξύσμα από λεμόνι
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 35 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.σ ξύσμα λεμονιού
  • 2 και ½ κ.σ χυμό λεμόνι
  • 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 κ.σ βούτυρο
  • Για την μαρέγκα
  • 2 ασπράδια
  • 2 και ½ κ.σ άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα μπισκότα: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την άχνη και το αλάτι. Στον κάδο του Μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη το ξύσμα και τον χυμό από λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά.
  • 2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 20 γρ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • 3.Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με ένα μικρό κουτάλι πιέζουμε στο κέντρο .Επιστρέφουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • 4.Για την κρέμα λεμόνι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη το λεμόνι το ξύσμα και τους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού το αλάτι και ομογενοποιούμε. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρώς σφιχτό.
  • 5.Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι το τοποθετούμε σε μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ενώ εμείς στη συνέχεια φτιάχνουμε την μαρέγκα.
  • 6.Για την μαρέγκα: Χτυπάμε στον κάδο τα ασπράδια και την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνουν κορυφές.Τοποθετούμε την μαρέγκα σε σακούλα. ζαχαροπλαστικής με μια μύτη αστέρι
  • 7.Συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη κρέμα στο κέντρο του μπισκότου κάνουμε και ένα αστεράκι από μαρέγκα στο πλάι και μετά το καίμε με φλόγιστρο.
Μπισκότα λεμονιού με κρέμα και μαρέγκα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta