×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ντόνατς με σοκολάτα ΙΟΝ


Ντόνατς με σοκολάτα ΙΟΝ
Ντόνατς με σοκολάτα ΙΟΝ
30
180'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ντόνατς με σοκολάτα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 125 γρ νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 160 γρ γάλα
  • 65 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ φυτικό βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Για την επικάλυψη: Κουβερτούρα γάλακτος – ή λευκή κουβερτούρα –ή κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ- ξηρούς καρπούς-granola - ζάχαρη - κανέλα- στολίστε τα με όποιο υλικό σας αρέσει. Απλά να είναι ακόμα ζεστά.
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, προσθέτουμε την ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε 1 κ.γ ζάχαρη. Και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • 2.Ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει.
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και το μείγμα να είναι ζεστό και όχι καυτό.
  • 4.Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με την μαγιά.Με ένα σύρμα χτυπάμε μέχρι να γίνει μείγμα λείο.Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε στο μπολ, να πρόσθεστε το υπόλοιπο αλεύρι και να ζυμώνετε με τα χέρια ή να μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και να συνεχίσετε το χτύπημα με γάντζο. Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τον κάδο, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό ενός μπολ, την τοποθετούμε μέσα και βουτυρώνουμε τη ζύμη από πάνω. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 1 ½ ώρα.
  • 5.Όταν είναι έτοιμη, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, βάζουμε την ζύμη από πάνω, αλευρώνουμε και τον πλαστή για να μην κολλήσει πάνω στη ζύμη, και ανοίγουμε φύλλο όσο πιο χοντρό είναι, τόσο πιο χοντρά θα βγουν τα ντόνατς μας. Εγώ το άνοιξα ένα εκατοστό περίπου οπότε βγήκαν σχετικά λεπτά. Κόβουμε τα ντόνατς με ενα κούπατ 7,8 εκ, εέν δεν έχετε τότε με ένα ποτήρι και μετά κόβουμε άλλο ένα κύκλο στη μέση. Εγώ χρησιμοποίησα το πίσω μέρος μιας μύτης ζαχαροπλαστικής 2 εκ περίπου.
  • 6.Προετοιμάζουμε το ταψάκι μας, βάζουμε πάνω λαδόκολλα, κόβουμε τα ντόνατς και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • 7.Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, γεμίζουμε με ηλιέλαιο, το αφήνουμε να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε τα ντόνατς μας. Μόλις πάρουν χρυσοκόκκινο βαθύ χρώμα και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμα.
  • 8.Μπορούμε να λιώνουμε διαφορετικές σοκολάτες, κουβερτούρα γάλακτος, κλασική κουβερτούρα, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ. Να ανακατέψουμε ζάχαρη με κανέλα και να στολίσουμε τα ντόνατς μας όπως μας αρέσει. Απλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ενώ είναι ακόμα ζεστά η χλιαρά.
Ντόνατς με σοκολάτα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta