×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πάβλοβα κακάο με παγωτό παρφέ μαύρη σοκολάτα


Πάβλοβα κακάο με παγωτό παρφέ μαύρη σοκολάτα
Πάβλοβα κακάο με παγωτό παρφέ μαύρη σοκολάτα
4
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πάβλοβα κακάο με παγωτό παρφέ μαύρη σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη γαλλική μαρέγκα με κακάο θα χρειαστούμε
  • 120 γρ ασπράδια (δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αυγά)
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • Για το παγωτό παρφέ με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και κομματάκια σοκολάτας θα χρειαστούμε να φτιάξουμε
  • Κρέμα anglaise
  • Σαντιγί μισοχτυπημένη (σαν γιαούρτι)
  • Ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 250 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 7 τεμάχια αυγά)
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ μαύρη λιωμένη
  • Για να την σαντιγί θα χρειαστούμε
  • 480 γρ κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
  • Για την μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ
  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κουτάλα, κατσαρόλα, λεκάνη, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για την γαλλική μαρέγκα με κακάο: Τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη κρυσταλλική μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ικανοποιητικά η μαρέγκα και να αποκτήσει σταθερή δομή.
  • 2.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
  • 3.Προσθέτουμε το κακάο (που είναι κοσκινισμένο) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα αργά μέχρι σχεδόν να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 4.Με ένα κουτάλι (ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ) απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε σχέδια (π.χ. στρογγυλά ή μακρόστενα για τη βάση σε πάχος 2 cm περίπου) της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 C για 1.15 – 1.30 ώρες περίπου (ανάλογα το φούρνο). Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν είναι τραγανή εξωτερικά και λίγο νωπή (λαστιχωτή) εσωτερικά.
  • 5.Για το παγωτό παρφέ σοκολάτα: Η κρέμα anglaise: Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι το σημείο βρασμού (προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να βράσουν).
  • 6.Ταυτόχρονα μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και την βανιλλίνη με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 7.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας ζεστά όπως είναι μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 8.Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα αφού τα περάσουμε από το σουρωτήρι και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα διαρκώς και τοποθετούμε το θερμόμετρο για τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα προσέχοντας η ακίδα του να ακουμπάει τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 84 C αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ξανά σουρώνουμε το μείγμα (κρέμα anglaise) ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη που έχει μέσα την λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει.
  • 9.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί.
  • 10.Προσθέτουμε την κρύα κρέμα anglaise, την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 11.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 12.Σύνθεση γλυκού : Σερβίρουμε μια μπάλα παγωτού πάνω από την ψημένη γαλλική μαρέγκα με κακάο ΙΟΝ.
Πάβλοβα κακάο με παγωτό παρφέ μαύρη σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta