×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτίνια με μαύρη σοκολάτα και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ


Παγωτίνια με μαύρη σοκολάτα και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
Παγωτίνια με μαύρη σοκολάτα και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
22
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτίνια με μαύρη σοκολάτα και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 450 γρ γάλα
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)
  • 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε την κρέμα anglaise και
  • 60 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε
  • 600 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 400 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα, αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Για το παγωτό με την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 3.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μείγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη λιωμένη την μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • 6.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 7.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο. Αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  • 8.Με ένα κουταλάκι παριζιέν κόβουμε μπαλάκια παγωτού και τοποθετούμε σε κρύα λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου (για κάθε μπαλάκι παγωτού βουτάμε το κουταλάκι παριζιέν σε ζεστό νερό). Τοποθετούμε τα μπαλάκια παγωτού για 1 ώρα στην κατάψυξη. Προαιρετικά πριν την τοποθέτηση τους στην κατάψυξη τους βάζουμε ξυλάκι για παγωτίνια.
  • 9.Για την επικάλυψη : Σπάμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε μέσα σε μπεν-μαρί για να λιώσει. Με το θερμόμετρο για τρόφιμα προσέχουμε να μην ξεπεράσει την θερμοκρασία των 45 C. Στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 30 C. Με ένα πιρούνι βουτάμε τα μπαλάκια παγωτού μέσα στην λιωμένη σοκολάτα ένα-ένα την φορά και μόλις επικαλυφθεί με μαύρη σοκολάτα ρίχνουμε στην επιφάνεια άμεσα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ.
  • 10.Σερβίρουμε σε μπολ της αρεσκείας μας.
Παγωτίνια με μαύρη σοκολάτα και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta