×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παγωτό καραμέλα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος


Παγωτό καραμέλα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Παγωτό καραμέλα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Παγωτό καραμέλα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την κρέμα anglaise θα χρειαστούμε
  • 450 γρ γάλα
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 60 γρ κρόκοι αυγών (δηλαδή οι κρόκοι από 3 τεμάχια αυγών)
  • 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • Για το παγωτό θα χρειαστούμε, την κρέμα anglaise και:
  • 60 γρ γεύση καραμέλα (ή οποία αποτελείται από 120 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και 40 γρ νερό)
  • Για την κρέμα γάλακτος θα χρειαστούμε
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • Για τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος θα χρειαστούμε
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, λεκάνη, σύρμα, μαρίζ, σουρωτήρι, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για το παγωτό με την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα.
  • 2.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί τους κρόκους των αυγών, τα 10 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και την βανιλλίνη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά να φτάσουν το πολύ τους 45 C (την θερμοκρασία την μετράμε με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 3.Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας μέσα στα υλικά της μπασίνας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έκτος μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 4.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι την θερμοκρασία των 82 C. Αποσύρουμε άμεσα το μείγμα από την φωτιά και το σουρώνουμε μέσα σε μια μπασίνα που έχει ήδη ρευστή την γεύση καραμέλα (βλέπε στην συνέχεια της συνταγής). Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Τέλος μόλις η θερμοκρασία του μίγματος πέσει κάτω από τους 40 C, προσθέτουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  • 6.Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ.
  • 7.Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • 8.Για την γεύση καραμέλα : Τοποθετούμε μέσα σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τα 120 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική σταδιακά λίγο – λίγο την φορά (σε 3 δόσεις) ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι και αφήνουμε να πάρει ένα ξανθοκίτρινο χρώμα κάθε φορά πριν να προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τέλος προσθέτουμε τα 40 γρ ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί πλήρως με την καραμέλα. Αφαιρούμε άμεσα από την φωτιά και αφήνουμε την γεύση καραμέλας να κρυώσει. Ζυγίζουμε τα 60 γρ γεύσης και τα χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση της συνταγής.
  • 9.Για να παρασκευάσουμε το παγωτό θα χρησιμοποιήσουμε οικιακή παγωτομηχανή. Για αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει ο κάδος της να είναι από την προηγούμενη ημέρα στην κατάψυξη. Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και μετά από 25 – 30 λεπτά περίπου το παγωτό είναι έτοιμο. Αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  • 10.Κόβουμε μπαλάκια παγωτού και σερβίρουμε σε μπολ της αρεσκείας μας.
Παγωτό καραμέλα με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta