×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Παραδοσιακή μηλόπιτα


Παραδοσιακή μηλόπιτα
Παραδοσιακή μηλόπιτα
8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Παραδοσιακή μηλόπιτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τη ζύμη
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκος αβγού
  • Για τη γέμιση
  • 12 μήλα Golden
Μέθοδος
  • 1.Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις αφρίσουν, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν.
  • 2.Μόλις γίνουν πολύ μαλακά, κλείνουμε το μάτι και τα περνάμε από ένα σουρωτήρι.
  • 3.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν παόυντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 4.Στη συνέχεια, πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
  • 5.Σε μία ταρτιέρα, αλείφουμε βούτυρο και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι. Παίρνουμε τα 2/3 από το ζυμάρι μας, το ανοίγουμε με έναν πλάστη και τοποθετούμε στο ταψάκι προσεχτικά κάτω και γύρω γύρω. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το κάτω μέρος της ζύμης.
  • 6.Ρίχνουμε μέσα στην ταρτιέρα μας τα μήλα.
  • 7.Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη μας και κόβουμε σε λωρίδες. Πλέκουμε τις λωρίδες ζύμης και τις αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού.
  • 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 60’.
Παραδοσιακή μηλόπιτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta