×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πασχαλινό Μάφιν-Τσουρέκι με Nucrema ION


Πασχαλινό Μάφιν-Τσουρέκι με Nucrema ION
Πασχαλινό Μάφιν-Τσουρέκι με Nucrema ION
12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πασχαλινό Μάφιν-Τσουρέκι με Nucrema ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε τη ζύμη του τσουρεκιού θα χρειαστούμε να φτιάξουμε :

  1. ένα προζύμι
  2. τα στερεά υλικά
  3. τα υπόλοιπα υλικά
  4. Για το ντεκόρ : NUCREMA ΙΟΝ
Συστατικά
  • Για να φτιάξουμε το προζύμι θα χρειαστούμε
  • 30 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
  • 30 γρ νερό
  • 1 γρ μαγιά ξηρή
  • Για να τα στερεά υλικά θα χρειαστούμε
  • 200 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
  • 90 γρ αλεύρι σκληρό
  • 10 γρ ξηρή μαγιά
  • Για τα υπόλοιπα υλικά θα χρειαστούμε
  • 50 γρ γάλα
  • 50 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ αυγά (ή 1 τεμάχιο αυγό)
  • 20 γρ κρόκος (ή 1 τεμάχιο κρόκο)
  • 40 γρ βούτυρο σε κομμάτια (ή σε μορφή αλοιφής)
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 5 γρ μαχλέπι τριμμένο
  • 2 κόκκους μαστίχα τριμμένη (τη σπάμε μαζί με 20 γρ επιπλέον ζάχαρη κρυσταλλική λευκή)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 15 γρ βούτυρο λιωμένο
  • Για το ντεκόρ με την nucrema ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ Νucrema ION
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, λεκάνη, ταψί.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε τα υλικά του προζυμιού δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι, το νερό και τη ξηρή μαγιά μέσα σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Σκεπάζουμε με αντικολλητική μεμβράνη χωρίς να εφάπτεται στην επιφάνεια και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.
  • 2.Τοποθετούμε τα στερεά υλικά μέσα σε μια λεκάνη δηλαδή το αλεύρι για τσουρέκι, το σκληρό αλεύρι και τη ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε.
  • 3.Προσθέτουμε το προζύμι (αφού έχουν περάσει οι 2 ώρες) και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται δηλαδή το γάλα, τα αυγά, τον κρόκο, το βούτυρο, τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, το τριμμένο μαχλέπι, τους κόκκους μαστίχα και τη βανιλλίνη (όχι το λιωμένο βούτυρο), μέσα στη λεκάνη με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Προσθέτουμε σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο τη φορά συνεχίζοντας το πλάσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
  • 5.Στρογγυλοποιούμε τη ζύμη μέσα στη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη αντικολλητική. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί από τον αρχικό της όγκο.
  • 6.Ξαναπλάθουμε τη ζύμη για 2-3 λεπτά περίπου. Την πλάθουμε σε μακρόστενο φυτίλι και ζυγίζουμε σε τεμάχια των 50 – 60 γρ περίπου. Στρογγυλοποιούμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε σεμιζαρισμένα (με βούτυρο και αλεύρι) φορμάκια (π.χ : όπως αυτά για την κρέμα καραμελέ).
  • 7.Σκεπάζουμε τα φορμάκια με την ζύμη με μια νοτισμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • 8.Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους με αυγό για να πάρει χρώμα μετά το ψήσιμο.
  • 9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 20-25 λεπτά περίπου.
  • 10.Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε το μάφιν- τσουρέκι να κρυώσει πολύ καλά.
  • 11.Για το ντεκόρ : Γαρνίρουμε ή γεμίζουμε με την Νucrema ΙΟΝ κατά βούληση.
Πασχαλινό Μάφιν-Τσουρέκι με Nucrema ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta