×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και ανανά αποξηραμένο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ


Σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και ανανά αποξηραμένο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και ανανά αποξηραμένο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και ανανά αποξηραμένο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να  φτιάξουμε τα σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και αποξηραμένο ανανά με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε :

  1. Ξύσμα λεμονιού
  2. Αποξηραμένο ανανά σε φέτες
  3. Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  4. Γκανάζ λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ
Συστατικά
  • Για την επικάλυψη στις φόρμες σιλικόνης για τα σοκολατάκια θα χρειαστούμε
  • 400 γρ λευκή κουβερτούρα
  • Για το γκανάζ λευκής σοκολάτας ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 300 γρ λευκή σοκολάτα ΙΟΝ
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 4 γρ ξύσμα λεμονιού
  • 6 φέτες αποξηραμένο ανανά
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον: φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κατσαρόλα, λεκάνη, σχάρα, κουτάλα και προαιρετικά ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
 
Μέθοδος
  • 1.Κόβουμε το σύνολο της λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • 2.Μόλις φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα. Με αυτή την διαδικασία η σοκολάτα ομογενοποιείται και στρώνεται.
  • 3.Γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης με την στρωμένη σοκολάτα και αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να μείνει μια στρώση σοκολάτας στην εσωτερική επιφάνεια της φόρμας. Στραγγίζουμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εσωτερικά η λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
  • 4.Ψιλοκόβουμε τις αποξηραμένες φέτες ανανά.
  • 5.Για το γκανάζ λευκής σοκολάτας : Ζεσταίνουμε την ζωική κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε μέσα στην στρωμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ (στα 300 γρ της συνταγής) ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι και τον ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά και ομογενοποιούμε.
  • 6.Γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής της φόρμες σιλικόνης για τα σοκολατάκια με την σταθεροποιημένη στρώση λευκής κουβερτούρας μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος της φόρμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
  • 7.Τέλος καλύπτουμε με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ (στρωμένη) μέχρι να γεμίσει η φόρμα σιλικόνης. Επανατοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 8.Ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια και σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με ξύσμα λεμόνι και ανανά αποξηραμένο με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta