×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με πάστα φλώρα με κακάο και κρέμα Nucrema ΙΟΝ


Τάρτα με πάστα φλώρα με κακάο και κρέμα Nucrema ΙΟΝ
Τάρτα με πάστα φλώρα με κακάο και κρέμα Nucrema ΙΟΝ
10
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με πάστα φλώρα με κακάο και κρέμα Nucrema ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ με κακάο θα χρειαστούμε
  • 250 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 100 γρ αυγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 450 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο ION σκόνη
  • 3 γρ baking powder
  • Για την κρέμα Nucrema θα χρειαστούμε
  • 250 γρ γάλα
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 50 γρ αυγά (δηλαδή 1 τεμάχιο)
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 40 γρ corn flour
  • 10 γρ βούτυρο
  • 40 γρ Nucrema ION
  • 150 γρ σαντιγί
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα, κατσαρόλα, Φόρμα για τάρτα, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη και το baking powder που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη της πάστα φλώρας με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 5.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε την τάρτα, ανοίγουμε τη ζύμη πάστα φλώρα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ένα πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και αναποδογυρίζουμε την ζύμη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας για την τάρτα. Πατάμε την ζύμη με τα δάχτυλα για να πάει ισόπαχα και στα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την ψημένη τάρτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • 6.Για την κρέμα Νucrema : Τοποθετούμε το γάλα, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την κάψουλα βανιλλίνη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • 7.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά και την υπόλοιπη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (δηλαδή τα 40 γρ) και ανακατεύουμε επίσης με ένα σύρμα.
  • 8.Προσθέτουμε το corn flour μέσα στη λεκάνη με τα αυγά και την λευκή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 9.Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα (γάλα, ζάχαρη και την βανιλλίνη) ζεστό λίγο – λίγο την φορά μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 10.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
  • 11.Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα πάνω στη φωτιά, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 12.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι επίπεδα. Σκεπάζουμε άμεσα με μεμβράνη όσο ακόμα είναι ζεστή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 13.Τέλος την χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για να γίνει λεία σαν αλοιφή και προσθέτουμε την nucrema μέχρι να ενωθεί πολύ καλά με την κρέμα. Προσθέτουμε εκτός μίξερ την σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μείγματος.
  • 14.Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην τάρτα και κάνουμε ντεκόρ με Νucrema ΙΟΝ.
  • 15.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Τάρτα με πάστα φλώρα με κακάο και κρέμα Nucrema ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta