×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τιραμισού με κανέλα και σοκολάτα


Τιραμισού με κανέλα και σοκολάτα
Τιραμισού με κανέλα και σοκολάτα
8
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τιραμισού με κανέλα και σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την κρέμα
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού εσπρέσο
  • 70 γρ. κονιάκ ή ρούμι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 πακέτα μπισκότα Σαβουαγιάρ
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μια κρέμα.
  • 2.Ρίχνουμε τους κρόκους και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα να γίνουν ένα μείγμα αφράτο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • 3.Την ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της η μαρέγκα.
  • 4.Βράζουμε το γάλα και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα, ρίχνουμε και το κονιάκ ή το ρούμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • 5.Όσο είναι ζεστό βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ και τα στρώνουμε το ένα κολλητά στο άλλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ, μέχρι να καλύψουν τον πάτο. Βάζουμε μια δόση κρέμας και καλύπτουμε με σιροπιασμένα σαβουαγιάρ τοποθετημένα στη σειρά κολλητά.
  • 6.Έπειτα από πάνω απλώνουμε άλλη μια δόση κρέμας και πάλι σιροπιασμένα σαβουαγιάρ στην σειρά. Τέλος καλύπτουμε τα σαβουαγιάρ με μια μικρή στρώση από κρέμα.
  • 7.Γαρνίρουμε όταν είναι να σερβίρουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.
Τιραμισού με κανέλα και σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta