×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα, τριμμένα φουντούκια και καρυδόψυχα


Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα, τριμμένα φουντούκια και καρυδόψυχα
Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα, τριμμένα φουντούκια και καρυδόψυχα
8-10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα, τριμμένα φουντούκια και καρυδόψυχα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Συστατικά για το κέικ
  • 500 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 120 γρ βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κγ baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κγ γιαούρτι
  • 1 κγ χυμό λεμόνι
  • Συστατικά για το ganache με σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 50 γρ βούτυρο
  • Για την διακόσμηση του κέικ
  • 10 γρ φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
  • 10 γρ καρυδόψυχα
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.
  • 3.Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος δυνατά με σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις πήξει προσθέτουμε το γιαούρτι το λεμόνι την βανίλια και ομογενοποιούμε την τοποθετούμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
  • 4.Λιώνουμε τη σοκολάτα μας με την μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 5.Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  • 6.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά και για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθούν και να ομογενοποιηθούν με το το μείγμα.
  • 7.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την baking soda το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σταδιακά προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας μαλακά.
  • 8.Προσθέτουμε την σαντιγί και τέλος την λιωμένη σοκολάτα.
  • 9.Ψήνουμε στις αντιστάσεις τοποθετώντας τη φόρμα μας στο κέντρο του φούρνου για 55 λεπτά.
  • 10.Μόλις είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 11.Εκτέλεση για την ganache: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την λιώνουμε με την μέθοδο του μπεν μαρί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και το βούτυρο.
  • 12.Μόλις λιώσουν χτυπάμε δυνατά το μείγμα με ένα σύρμα και ομογενοποιούμε.
  • 13.Στήσιμο γλυκού: Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε την σχάρα με το κέικ.
  • 14.Παίρνουμε το μπολ με την ganache πραλίνα και με ένα κουτάλι της σούπας ξεκινάμε να περιχύνουμε το κέικ.
  • 15.Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και διακοσμούμε με όση καρυδόψυχα μας αρέσει.
Υγρό κέικ σοκολάτας με γκανάζ πραλίνα, τριμμένα φουντούκια και καρυδόψυχα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta