×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου


Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου
Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου
6-8
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το καταΐφι
  • 250 gr. φύλλο καταΐφι
  • 100 ml. σπορέλαιο ή βούτυρο
  • 300 gr. ζάχαρη
  • 250 ml. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Για την κρέμα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 120 gr. βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 3 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 480 ml. γάλα φρέσκο
  • 150 gr. ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλια
  • 150 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 150 gr. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου
Μέθοδος
  • 1.Για το καταΐφι: Αφρατεύουμε το φύλλο και το βάζουμε σ΄ένα μέτριο ταψί, ραντίζουμε με το σπορέλαιο ή με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 C μέχρι ν΄αποκτήσει χρυσό χρώμα.
  • 2.Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά.
  • 3.Σιροπιάζουμε το καταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει .
  • 4.Ετοιμάζουμε τις κρέμες: Xτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • 5.Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε.
  • 6.Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 7.Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 μπώλ όσο είναι καυτή και προσθέτουμε στη μια τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και στην άλλη την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά.
  • 8.Στρώνουμε την λευκή κρέμα επάνω από το καταΐφι και σε δεύτερη στρώση την κρέμα με την κουβερτούρα.
  • 9.Βάζουμε το εκμέκ να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη ΙΟΝ αμυγδάλου.
  • 10.Tips: – Μπορούμε να φτιάξουμε το εκμέκ και σε ατομικά ποτηράκια
Εκμέκ Με Σοκολάτα Λευκή και Αμυγδάλου
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta