×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων


Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
30
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 6 γρ κρεμόριο
  • 4 γρ νερό
  • 60 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 γρ πηκτίνη σε σκόνη
  • 550 γρ πουρέ βερίκοκο
  • 600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ γλυκόζη
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Μέθοδος
  • 1.Διαλύουμε το κρεμόριο μέσα στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • 2.Ανακατεύουμε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη σε σκόνη με ένα σύρμα.
  • 3.Ζεσταίνουμε τον πουρέ βερίκοκο στους 40 C και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης-πηκτίνης. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 4.4. Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 600 γρ) με τη γλυκόζη. Βράζουμε στους 106 C χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
  • 5.Προσθέτουμε και το διάλυμα κρεμορίου με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 6.Αδειάζουμε άμεσα σε ταψάκι με ριζόχαρτο και ισιώνουμε επίπεδα την επιφάνεια.
  • 7.Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον για 24 ώρες περίπου.
  • 8.Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρουμε τα Pate de fruits και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
  • 9.Κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας σε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.
  • 10.Τέλος καλύπτουμε με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τις υπόλοιπες πλευρές.
  • 11.Προαιρετικά εάν θέλουμε βουτάμε ένα μέρος από το κάθε σχήμα σε σοκολάτα της αρεσκείας μας.
Ζελεδάκια από πουρέ φρούτων
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta