×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ κατσαρόλας


Κέικ κατσαρόλας
Κέικ κατσαρόλας
12
75'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ κατσαρόλας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κέικ κατσαρόλας
  • 310 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 ml. σπορέλαιο ή 220 gr. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 480 gr. ζάχαρη
  • 150 ml. γάλα φρέσκο
  • 150 ml. νερό
  • 55 gr. κακάο ΙΟΝ
  • 3 αβγά
  • 50 ml. κονιάκ
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
  • 300 gr. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ΙΟΝ
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Διαλύουμε το κακάο στο νερό.
  • 2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπορέλαιο ή την μαργαρίνη, την ζάχαρη, το γάλα, τις βανίλιες και το κακάο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να πάρει μια βράση.
  • 3.Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • 4.Αφαιρούμε από αυτό το σοκολατένιο μείγμα τα 400 ml., το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να σιροπιάσουμε το κέικ και το υπόλοιπο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • 5.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • 6.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 C.
  • 7.Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε.
  • 8.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • 9.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε την σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και περιχύνουμε το κέικ.
  • 10.Το κέικ τρώγεται ζεστό και κρύο.
  • 11.Tips: – Στο κέικ αυτό ταιριάζουν κανέλα, το γαρύφαλλο αλλά και η μαστίχα. – Το σπορέλαιο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ελαφρύ ελαιόλαδο και την μαρργαρίνη με βούτυρο. – Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το κονιάκ με λικέρ ή το παραλείπουμε.
Κέικ κατσαρόλας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta