×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέϊκ Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο


Κέϊκ Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
Κέϊκ Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
10-12
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέϊκ Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
  • 260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110γραμ . μαύρη ζάχαρη
  • 80γραμ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη βανίλια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ
  • 1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 120 γραμ. σπορέλαιο ή άλλο της προτιμησής σας
  • 350 γραμ. κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 120 γραμ. κούπα νερό
  • 120 γραμ. κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΣ:
  • 35 γραμ άχνη ζάχαρη
  • 245 γραμ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ION
  • 100 γρσμ. μαλακό φυστικοβούτυρο
Μέθοδος
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ – Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Κοσκινίστε μαζί τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, σόδα, βανίλια,ζάχαρη και το αλάτι) σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν τελειώσετε τα αναμιγνύετε άλλη μια φορα για να πάρουν τον κατάλληλο αερα. Βάλτε τα στην άκρη και προετοιμάστε τα υγρά συστατικά. Προσθέστε τα υγρά συστατικά (νερό, χυμό πορτοκάλι, σοκολάτα, λάδι, γάλα αμυγδάλου και το ξύδι) σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • 3.Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατέψτε έως έχετε μια απαλή κρέμα. Έαν είναι πολύ πηχτή προσθέστε λίγο γάλα ακόμα. Έαν είναι πολύ υγρή προσθέστε λίγο αλεύρι. Ανακατέψτε τα πολύ γρήγορα, στα βίγκαν κέικ είναι σημαντικό να αναμειγνύεται πολύ γρήγορα προκειμένου να αναπτυχθεί η γλουτένη.
  • 4.Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι. Προσθέστε το μίγμα κέικ αμέσως, χτυπήστε το ελαφρά στον πάγκο σας, για να απελευθερώσετε τις φυσαλίδες αέρα και βάλτε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
  • 5.Ψήστε για 30-45 λεπτά, δοκιμή με ένα καθαρό μαχαίρι και αν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο. (Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο).
  • 6.Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και με ένα λεπτό μαχαίρι περάστε το γύρω από το κέικ για να το βγάλετε. Τοποθετήστε ένα μεγάλο επίπεδο σκεύος από πάνω και γυρίστε ανάποδα. Αφαιρέστε την λαδόκολα, γυρίστε πάλι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Όταν είναι έτοιμο το τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη, για να το κρατήσετε υγρό, και τοποθετήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • 7.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΚΑΝΑΣ – Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Βάλτε το γάλα αμυγδάλου την ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ρίξτε το πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας κα αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να κρυώσει. Κράτηστε την μισή ποσότητα εκτός ψυγείου και την άλλη μισή, στο ψυγείο για μισή ώρα έως να πήξει.
  • 8.ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ – Αφαιρέστε το κέϊκ από το ψυγείο και το κόβουμε οριζοντίως σε δύο κομμάτια. Βάλτε στο κάτω στρώμα την γκανάς απο το ψυγείο, απλώνοντας την καλά. Τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα κέϊκ απο πάνω προσθέσετε την γκανάς εκτός ψυγείου.
  • 9.Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Διακοσμήστε όπως εσείς επιθυμείτε. Καλή όρεξη!
Κέϊκ Σοκολάτας με φυστικοβούτυρο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta