×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Καζάν ντιπί


Καζάν ντιπί
Καζάν ντιπί
4
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Καζάν ντιπί

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 360γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. ρυζάλευρο
  • 30γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15γρ. βούτυρο
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ρυζάλευρο, το νισεστέ (ή το κορν φλάουρ) και λίγο από το γάλα.
  • 2.Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα τα σβολάκια από τα άλευρα.
  • 3.Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το μείγμα με το γάλα.
  • 4.Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά και να κάνει φουσκάλες.
  • 5.Παίρνουμε ένα πυρέξ, βουτυρώνουμε προσεκτικά όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε πολύ καλά με την ζάχαρη άχνη.
  • 6.Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • 7.Ανάβουμε το μεγάλο μάτι της κουζίνας και ακουμπάμε πάνω το πυρέξ να αρχίσει να ψήνεται η κρέμα.
  • 8.Σιγά- σιγά ψήνουμε όλο τον πάτο του ταψιού μέχρι να γίνει καραμέλα η ζάχαρη άχνη. Προσοχή μην την κάψουμε πολύ και πικρίσει.
  • 9.Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για 3-4 ώρες.
  • 10.Κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε κομμάτια.
  • 11.Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας με το σκούρο χρώμα από πάνω και σερβίρουμε.
Καζάν ντιπί
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta