×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα


Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα
Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα
150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη γέμιση
  • 1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
  • 200 gr. φιστίκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουβετούρα ΙΟΝ
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κάψουλα βανιλλίνης
  • 200 gr. βούτυρο
  • Για το σιρόπι
  • 300 ml. νερό
  • 250 gr. ζάχαρη
  • 150 gr. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
Μέθοδος
  • 1.Η γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φιστίκι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανιλλίνη και τη φρυγανιά.
  • 2.Σπάμε την σοκολάτα σε 25 πλακάκια.
  • 3.Ξαίνουμε το καταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε μικρές λωρίδες. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο. Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης κατά μήκος και ένα κομμάτι κουβερτούρα. Τυλίγουμε σε ρολό με ανάλαφρες-γρήγορες κινήσεις και τοποθετούμε σε ταψί.
  • 4.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί καλά σε χαμηλή θερμοκρασία, ξαφρίζοντάς το και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα κανταΐφια.
  • 5.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
  • 6.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • 7.Μόλις είναι έτοιμο το κανταΐφι το σιροπιάζουμε αμέσως και το αφήνουμε 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • 8.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση αμύγδαλο ή καρύδι. – Ταιριάζει και η λευκή σοκολάτα στη γέμιση.
Κανταΐφάκια με Φιστίκι και Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta