Κουρκουμπίνια με Σοκολάτα
50
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κουρκουμπίνια με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα κουρκουμπίνια
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 100 gr. βούτυρο λιωμένο
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το σιρόπι
- 300 gr. ζάχαρη
- 200 gr. μέλι
- 500 ml. νερό
- Για την σοκολάτα
- 150 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 50 ml. μέλι
- Καρύδια, προαιρετικά
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε τα κουρκουμπίνια: Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας, παίρνουμε δύο φύλλα τα οποία αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα τους και από πάνω.
- 2.Κλείνουμε σφιχτά σε ρολό, βρέχουμε ελαφρά την άκρη για να κολλήσει καλά.
- 3.Ακολουθούμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
- 4.Τοποθετούμε τα ρολά για 20-25 λεπτά στην κατάψυξη.
- 5.Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
- 6.Κατόπιν τεμαχίζουμε το κάθε ρολό σε κουρκουμπίνια, περίπου 10-12 βγάζει το κάθε ρολό.
- 7.Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο της επιλογής μας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- 8.Τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 20 λεπτά, να σιροπιαστούν πολύ καλά.
- 9.Μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- 10.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
- 11.Περιχύνουμε τα κουρκουμπίνια ή τα βουτάμε στην σοκολάτα ώστε να αποκτήσουν σοκολατένια επικάλυψη.
- 12.Πασπαλίζουμε προαιρετικά με καρύδια.
- 13.Tips: – Μπορούμε να κάνουμε το σιρόπι μόνο με μέλι. – Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο. – Τα κουρκουμπίνια ψήνονται εναλλακτικά στον φούρνο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
Κουρκουμπίνια με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή