×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρέμα Αραβοσίτου


Κρέμα Αραβοσίτου
Κρέμα Αραβοσίτου
6
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Βαλάντης Γραβάνης

Κρέμα Αραβοσίτου

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 700ml γάλα
  • 115γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5κσ κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αβγών
  • ξύσμα λεμονιού
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 500ml γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Και τα βάζουμε στην φωτιά.
  • 2.Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να λιώσουν.
  • 3.Χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κατσαρόλας κι ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μαγειρευτούν τα αβγά.
  • 4.Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  • 5.Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει, τοποθετούμε ξανά σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • 6.Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο.
  • 7.Αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με κανέλα και φέτες μπανάνας.
Κρέμα Αραβοσίτου
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta