×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς


Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 16 μαύρα σύκα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Κίτρο Ναξου λευκό
  • 120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Για την επικάλυψη σπασμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, καρύδι, πεκάν, ξύσμα πορτοκαλιού, καρύδα)
  • Για την κρεμ πατισερί
  • 500 γρ γάλα
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκοι
  • 25 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 40 γρ κορν φλάουερ
  • σαντιγί 35% λιπαρά ελαφριά χτυπημένη (120ml κρέμα γάλακτος)
  • 2 σφηνάκια κίτρο Νάξου λευκό
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα σύκα: Κόβουμε το κάτω μέρος από τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
  • 2.Ρίχνουμε το κίτρο Νάξου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 2 ώρες.
  • 3.Κάνουμε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
  • 4.Σκουπίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση.
  • 5.Σε ένα ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • 6.Βουτάμε τα σύκα στη σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με την καρύδα, τους ξηρούς καρπούς,και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 7.Οδηγίες για την κρεμ πατισερί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα τη ζάχαρη τη βανίλια και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς .
  • 8.Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους το αυγό και χτυπώ με σύρμα.
  • 9.Προσθέτω το κορν φλάουερ.
  • 10.Ρίχνω το μισό γάλα μέσα στα αβγά χτυπώντας δυνατά με το σύρμα και επιστρέφω στο κατσαρολάκι περνώντας το μείγμα από σουρωτήρι .
  • 11.Ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • 12.Προσθέτω τα σφηνάκια με το κίτρο Νάξου και ανακατεύω.
  • 13.Προσθέτω το βούτυρο .
  • 14.Χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί .
  • 15.Την προσθέτω στην κρέμα και ανακατεύω.
  • 16.Για το στήσιμο του πιάτου: Βάζουμε την κρέμα πατισερί στο κέντρο του πιάτου. Τοποθετούμε αντικριστά 4 κομμάτια σύκο. Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, τριμμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς .
Μαύρα σύκα και κρεμ πατισερί αρωματισμένα με κίτρο Νάξου, σοκολάτα, ξύσμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta