Μηλόψωμο με Σοκολάτα
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, καρυδόψυχα, μαγιά ξερή, μήλα, πορτοκάλι, αβγά, αλεύρι, γαρύφαλλο, ελαιόλαδο
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Μηλόψωμο με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 235 gr. αλεύρι για τσουρέκια
- 120 ml. χλιαρό νερό
- 40 gr. ελαιόλαδο
- 60 gr. ζάχαρη
- 4 gr. ξηρή μαγιά
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- Για τη γέμιση
- 125 gr. κουβετούρα ΙΟΝ
- 250 gr. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 60 gr. ζάχαρη
- 80 gr. καρυδόψιχα
- Για την επάλειψη
- 1 ασπράδι αυγού
- Ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Η ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά, αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει η μαγιά.
- 2.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την μαγιά. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- 3.Τοποθετούμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη περίπου 30×20.
- 4.Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε πλακάκια και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- 5.Γεμίζουμε την ζύμη και κλείνουμε δημιουργώντας ένα φρατζολάκι.
- 6.Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- 7.Ψήνουμε το μηλόψωμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
- 8.Σερβίρουμε σε φέτες.
- 9.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση και άλλους ξηρούς καρπούς ή να τους παραλείψουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα στη γέμιση.
Μηλόψωμο με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή