×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μηλόψωμο με Σοκολάτα


Μηλόψωμο με Σοκολάτα
Μηλόψωμο με Σοκολάτα
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μηλόψωμο με Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη
  • 235 gr. αλεύρι για τσουρέκια
  • 120 ml. χλιαρό νερό
  • 40 gr. ελαιόλαδο
  • 60 gr. ζάχαρη
  • 4 gr. ξηρή μαγιά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • Για τη γέμιση
  • 125 gr. κουβετούρα ΙΟΝ
  • 250 gr. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 60 gr. ζάχαρη
  • 80 gr. καρυδόψιχα
  • Για την επάλειψη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Η ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά, αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει η μαγιά.
  • 2.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την μαγιά. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • 3.Τοποθετούμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη περίπου 30×20.
  • 4.Τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε πλακάκια και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • 5.Γεμίζουμε την ζύμη και κλείνουμε δημιουργώντας ένα φρατζολάκι.
  • 6.Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • 7.Ψήνουμε το μηλόψωμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
  • 8.Σερβίρουμε σε φέτες.
  • 9.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση και άλλους ξηρούς καρπούς ή να τους παραλείψουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα στη γέμιση.
Μηλόψωμο με Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta