×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ


Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ
Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ
10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε τα μους με τα τρία είδη σοκολάτας θα χρειαστούμε :

  1. Μους με μαύρη σοκολάτα
  2. Μους με γάλακτος σοκολάτα
  3. Μους με λευκή σοκολάτα
Συστατικά
  • Για το μους με μαύρη σοκολάτα θα χρειαστούμε
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 190 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Για το μους με γάλακτος σοκολάτα θα χρειαστούμε
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 200 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Για το μους με λευκή σοκολάτα θα χρειαστούμε
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
  • 210 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, τσέρκι διαστάσεων 20x20.
Μέθοδος
  • 1.Για όλα τα μους ανεξάρτητα από την επιλογή της σοκολάτας που θα χρησιμοποιήσουμε, η διαδικασία είναι ίδια: Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
  • 2.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την σοκολάτα (μαύρη, γάλακτος, λευκή) και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 3.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου.
  • 4.Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  • 5.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα αλλά ρευστή γκανάζ μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 6.Τέλος σερβίρουμε άμεσα σε τσέρκι της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το μους.
  • 7.Επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μους.
  • 8.Για το ντεκόρ μπορούμε στην επιφάνεια των μους να τοποθετήσουμε πουρέ φρούτου της αρεσκείας μας και από πάνω γραμμές λιωμένης σοκολάτας.
  • 9.Για την βάση βάζουμε μπισκότο της αρεσκείας μας ή γκοφρέτα ΙΟΝ.
Μους με τρία είδη σοκολάτας ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta