×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμα sticks με μαύρη σοκολάτα και ζαχαρωμένο κίτρο


Νηστίσιμα sticks με μαύρη σοκολάτα και ζαχαρωμένο κίτρο
Νηστίσιμα sticks με μαύρη σοκολάτα και ζαχαρωμένο κίτρο
16
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Νηστίσιμα sticks με μαύρη σοκολάτα και ζαχαρωμένο κίτρο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 500 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 200 γρ ζαχαρωμένο κίτρο ή γλυκό του κουταλιού καλά στραγγισμένο
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, λεκάνη, ταψάκι της αρεσκείας μας για σοκολατάκια, ίσιο μαχαίρι, προαιρετικά θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Κόβουμε την μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • 2.Μόλις η μαύρη σοκολάτα φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
  • 3.Άμεσα ρίχνουμε την λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα σε ένα ταψάκι της αρεσκείας μας και την αφήνουμε για 2 λεπτά.
  • 4.Προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τα κίτρο κομμένο σε κύβους με ένα μαχαίρι ή γλυκό του κουταλιού καλά στραγγισμένο.
  • 5.Πριν να σταθεροποιηθεί η μαύρη σοκολάτα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε stick μακρόστενα.
  • 6.Αφήνουμε να κρυώσει η μαύρη σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί πολύ καλά για 30 λεπτά περίπου (προαιρετικά τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο) και στην συνέχεια χωρίζουμε τα stick μεταξύ τους.
Νηστίσιμα sticks με μαύρη σοκολάτα και ζαχαρωμένο κίτρο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta