×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι


Πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι
Πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι
10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για την πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι θα χρειαστούμε να φτιάξουμε :

  1. Ένα μους με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ
  2. Μια γαλλική μαρέγκα με κάρδαμο.
  3. Τα καραμελωμένα αχλάδια.
Συστατικά
  • Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ασπράδι
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ κάρδαμο σκόνη
  • Για το μους με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • 125 γρ κρέμα τυριού
  • Για τα καραμελωμένα αχλάδια θα χρειαστούμε
  • 2 Αχλάδια
  • 30 γρ βούτυρο
  • 50 γρ Amaretto (ή οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη, τηγάνι, μαρίζ, σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Μέθοδος
  • 1.Για τη γαλλική μαρέγκα με κάρδαμο: Τοποθετούμε το ασπράδι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν αφρός. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και το κάρδαμο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  • 2.Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε μικρές φωλιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 C για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
  • 3.Για το μους με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
  • 4.Μαλακώνουμε το τυρί κρέμα με το χέρι.
  • 5.Ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και την τοποθετούμε σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 6.Προσθέτουμε τη χλιαρή μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ στο τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
  • 7.Τέλος ενσωματώνουμε το μείγμα με τη μισοχτυπημένη σαντιγί.
  • 8.Για τα καραμελωμένα αχλάδια: Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς τα αχλάδια.
  • 9.Σβήνουμε με ποτό. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν.
  • 10.Σύνθεση: Τοποθετούμε το μους με μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ μέσα στις φωλιές από μαρέγκα και από πάνω τοποθετούμε καραμελωμένο αχλάδι και λίγη ποσότητα από τη σάλτσα.
Πάβλοβα με μους μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και καραμελωμένο αχλάδι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta