×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πανακότα με παγωτό παρφέ βανίλια και λευκή σοκολάτα


Πανακότα με παγωτό παρφέ βανίλια και λευκή σοκολάτα
Πανακότα με παγωτό παρφέ βανίλια και λευκή σοκολάτα
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πανακότα με παγωτό παρφέ βανίλια και λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Πανακότα
  • 65 γρ νερό
  • 15 γρ φύλλα ζελατίνας
  • 20 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμμένη
  • 500 γρ γιαούρτι
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ blueberries (ολόκληρα ή ψιλοκομμένα)
  • Κρέμα anglaise
  • 250 γρ γάλα
  • 90 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 90 γρ ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 7 τεμάχια αυγά)
  • 2 τεμάχια βανιλλίνη
  • 100 κουβερτούρα ΙΟΝ λευκή λιωμένη
  • Για την σαντιγί θα χρειαστούμε
  • 480 γρ κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, σουρωτήρι, ποτήρια, θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
  • 1.Για την πανακότα : Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας προκειμένου να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • 2.Τοποθετούμε τo νερό και τη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  • 3.Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • 4.Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τα blueberries και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • 5.Σερβίρουμε σε ποτήρια μέχρι περίπου τη μέση και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • 6.Για την κρέμα anglaise : Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι το σημείο βρασμού (προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να βράσουν).
  • 7.Ταυτόχρονα μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και την βανιλλίνη με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 8.Προσθέτουμε τα υλικά της κατσαρόλας ζεστά όπως είναι μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 9.Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα αφού τα περάσουμε από το σουρωτήρι και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα διαρκώς και τοποθετούμε το θερμόμετρο για τρόφιμα μέσα στην κατσαρόλα προσέχοντας η ακίδα του να ακουμπάει τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει τους 84 C αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ξανά σουρώνουμε το μείγμα (κρέμα anglaise) ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη που έχει μέσα την λιωμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους. Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει.
  • 10.Για την σαντιγί : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μισοχτυπημένη σαντιγί.
  • 11.Προσθέτουμε την κρύα κρέμα anglaise στην μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 12.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.
  • 13.Σερβίρουμε μια μπάλα παγωτού μέσα στο ποτήρι με την πανακότα.
Πανακότα με παγωτό παρφέ βανίλια και λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta