×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Προφιτερόλ


Προφιτερόλ
Προφιτερόλ
6
180'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Προφιτερόλ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη των σου
  • 40 gr. βούτυρο
  • 80 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 ml. νερό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • Για την κρέμα βανίλιας
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 80 gr. ζάχαρη
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • Για την σαντιγί
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • Για την σοκολάτα
  • 200 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 40 gr. βούτυρο
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 150 ml. γάλα
Μέθοδος
  • 1.Eτοιμάζουμε την ζύμη των σου: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.
  • 2.Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη την αφήνουμε 3-4 λεπτά να κρυώσει.
  • 3.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη, ανακατεύοντας με υπομονή μέχρι να πάρουμε μια γυαλιστερή, υγρή ζύμη.
  • 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Με ένα κορνέ δημιουργούμε μικρά σουδάκια σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
  • 5.Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!
  • 6.Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
  • 7.Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  • 8.Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 9.Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • 10.Ετοιμάζουμε την σαντιγί: Τοποθετούμε την κρέμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.
  • 11.Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο μπωλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να πάρουν μια βράση, περιχύνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 12.Συναρμολογούμε το προφιτερόλ ως εξής: Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα βανίλιας και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • 13.Κάνουμε ροζέτες με την σαντιγί και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
  • 14.Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
  • 15.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την γέμιση των σου με την κρέμα βανίλιας.
Προφιτερόλ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta