Σοκολατάκια με Pocket Pie, μαύρη σοκολάτα και μαύρη τρούφα
20
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σοκολατάκια με Pocket Pie, μαύρη σοκολάτα και μαύρη τρούφα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Μια συσκευασία ΙΟΝ Pocket pie
- 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 γρ μαύρη τρούφα ΙΟΝ
- Θα χρειασθούμε επιπλέον: αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, κατσαρόλα, λεκάνη και προαιρετικά ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- 2.Μόλις φτάσει περίπου τους 40 C (να είναι δηλαδή λίγο πιο ζεστή από το δάχτυλο του χεριού), αποσύρουμε από τη φωτιά το μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με την κουτάλα συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία στους 29 C (ή να τη δοκιμάσουμε στα χείλη και να αισθανθούμε ότι η σοκολάτα μας είναι κρύα αλλά ρευστή). Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των θερμοκρασιών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμόμετρο για τρόφιμα.
- 3.Βουτάμε ένα-ένα τα Pocket pie με πιρούνι στην λιωμένη και στρωμένη σοκολάτα ή και ολόκληρο το κομμάτι. Τινάζουμε το πιρούνι στο χείλος της λεκάνης για να φύγει η επιπλέον σοκολάτα από το γκοφρετάκι και επικαλύπτουμε με μαύρη τρούφα (ή εναλλακτικά τυλίγουμε την τρούφα σε όλη την επιφάνεια).
- 4.Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να στεγνώσει ή τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
- 5.Σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Σοκολατάκια με Pocket Pie, μαύρη σοκολάτα και μαύρη τρούφα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή