×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια καρδιά


Σοκολατένια καρδιά
Σοκολατένια καρδιά
10
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κακάο

Σοκολατένια καρδιά

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Συνταγή για κέικ: 250 γρ. βούτυρο, 4 αυγά, 5 κουτ. σούπας κακάο Γιώτης, 3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, 1 σφηνάκι κονιάκ, μία βανίλια φακελάκι, 400γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ, ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Συνταγή για γλάσο: αφού ζεστάνουμε καλά 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και τη ρίξουμε στις κομματιασμένες κουβερτούρες, γάλακτος και πικρή (Γιώτης ή ΙΟΝ), συνολικά 200γρ., το βάζουμε στο μάτι στο 1.5 (στο χαμηλό) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν αφαιρέσουμε απ’το μάτι συνεχίζουμε με απαλές κινήσεις το ανακάτεμα να λιώσουν τελείως οι κουβερτούρες αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΥΑΛΑΔΑΣ όταν το απλώσουμε στο γλυκό μας!!!

Πολύ σημαντικό tip για το γλάσο: Το απλώνουμε στο κέικ αφού έχουν σχεδόν κρυώσει και τα δύο (κέικ και γλάσο)

Εκτέλεση: Χτυπάμε ζάχαρη με βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το κακάο τη βανίλια και το αλεύρι. Χτυπάμε καλά και βάζουμε σε ταψάκι διαστάσεων ανάλογα με τη ποσότητα του μείγματος που θα βγει. Το βάζουμε στο φούρνο 45′ στους 180 βαθμούς για αερόθερμο, στους 220 βαθμούς για εστίες σε προθερμασμένο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο.

Όταν ετοιμαστεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει λίγο να είναι χλιαρό και το αναποδογυρίζουμε σε ταψάκι. Κόβουμε σε σχήμα καρδιάς. Το περιχύνουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή.

Tip για το γλάσο: Το γύρω γύρω που αφαιρούμε απ’το κέικ, για να σχηματίσουμε τη καρδιά, το χρησιμοποιούμε για τρουφάκια. Δλδ το τρίβουμε με το χέρι σε μπωλ, προσθέτουμε κονιάκ, κακάο αν θέλουμε, και καρύδια, μικρά κομματάκια από αποξηραμένα φρούτα ή ότι άλλο θέλουμε να έχουν μέσα τα τρουφάκια. Προσθέτουμε και λίγο γάλα για να γίνει ένα μείγμα ίσα ίσα που θα πλάθεται. Φτιάχνουμε μπαλάκια όσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε. Τα βουτάμε στιγμιαία στο γλάσο, ή τα στριφογυρίζουμε σε ένα μπωλ με κακάο ή τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. Ανάλογα πως θέλουμε να τα διακοσμήσουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο.

Tip για το κέικ: Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, έχει την αίσθηση και την υφή τούρτας. Διατηρείται και έξω σκεπασμένο αλλά για καμιά βδομάδα το πολύ.

Καλό σερβίρισμα

Συστατικά
  • 400γρ. αλεύρι
  • 250γρ. βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας κακάο Γιώτη
  • 3/4 ζάχαρη
  • 1 βανίλια φακελάκι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 4 αυγά
Μέθοδος
  • 1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
  • 2.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 3.Προσθέτουμε το κακάο τη βανίλια και το αλεύρι.
  • 4.Χτυπάμε καλά και βάζουμε σε ταψάκι διαστάσεων ανάλογα με τη ποσότητα του μείγματος που θα βγει.
  • 5.Το βάζουμε στο φούρνο 45′ στους 180 βαθμούς για αερόθερμο, στους 220 βαθμούς για εστίες σε προθερμασμένο.
  • 6.Ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • 7.Αφού ζεστάνουμε καλά 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και τη ρίξουμε στις κομματιασμένες κουβερτούρες, γάλακτος και πικρή (Γιώτης ή ΙΟΝ), συνολικά 200γρ., το βάζουμε στο μάτι στο 1.5 (στο χαμηλό) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • 8.Όταν αφαιρέσουμε απ’το μάτι συνεχίζουμε με απαλές κινήσεις το ανακάτεμα να λιώσουν τελείως οι κουβερτούρες αλλά και ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΥΑΛΑΔΑΣ όταν το απλώσουμε στο γλυκό μας!!!
  • 9.Πολύ σημαντικό tip για το γλάσο: Το απλώνουμε στο κέικ αφού έχουν σχεδόν κρυώσει και τα δύο (κέικ και γλάσο)
Σοκολατένια καρδιά
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta