×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με πάστα φλώρα, κακάο, μαρμελάδα μπανάνα και παγωτό σοκολάτα


Τάρτα με πάστα φλώρα, κακάο, μαρμελάδα μπανάνα και παγωτό σοκολάτα
Τάρτα με πάστα φλώρα, κακάο, μαρμελάδα μπανάνα και παγωτό σοκολάτα
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με πάστα φλώρα, κακάο, μαρμελάδα μπανάνα και παγωτό σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη πάστα φλώρα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 γρ αλάτι
  • 100 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 450 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ σκόνη
  • 3 γρ baking powder
  • Για την μαρμελάδα μπανάνα
  • 500 γρ μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ χυμό λεμονιού
  • 2 γρ πηκτίνη σκόνη
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα, κατσαρόλα, Φόρμα για τάρτα, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη και το baking powder που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη της πάστα φλώρας με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 5.Για την μαρμελάδα μπανάνα τοποθετούμε τις μπανάνες, το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την πηκτίνη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μετά τα το βρασμό του μίγματος το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα πάνω στη φωτιά και μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε την μαρμελάδα μπανάνα να κρυώσει.
  • 6.Στη συνέχεια για να φτιάξουμε την τάρτα, ανοίγουμε τη ζύμη πάστα φλώρα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ένα πλάστη σε πάχος 1 cm περίπου και αναποδογυρίζουμε την ζύμη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας για την τάρτα. Πατάμε την ζύμη με τα δάχτυλα για να πάει ισόπαχα και στα τοιχώματα της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια και προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και απλώνουμε την μαρμελάδα μπανάνα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Πλάθουμε φυτίλια με την ζύμη πάστα φλώρας και τοποθετούμε στην επιφάνεια της τάρτας ορθογώνια και κάθετα με κενό 2 cm περίπου.
  • 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 30 λεπτά περίπου.
  • 8.Τέλος αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε από την φόρμα. Κόβουμε σε μερίδες τις αρεσκείας μας και σερβίρουμε κατά βούληση με έτοιμο παγωτό σοκολάτα σε πιατέλες της αρεσκείας μας.
Τάρτα με πάστα φλώρα, κακάο, μαρμελάδα μπανάνα και παγωτό σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta