×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ταρτάκια με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς


Ταρτάκια με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Ταρτάκια με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ταρτάκια με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να παρασκευάσουμε το ταρτάκι με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς θα χρειαστούμε :

  1. Ζύμη πάστα φλώρα
  2. Κρέμα σοκολάτας
  3. Για το ντεκόρ : Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
  • 150 γρ βούτυρο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ αβγά
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
  • Για να παρασκευάσουμε τη κρέμα σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 250 γρ γάλα
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 50 γρ αβγά (δηλαδή 1 τεμάχιο)
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ corn flour
  • 10 γρ βούτυρο
  • 60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή
  • Για το ντεκόρ, για να παρασκευάσουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς θα χρειαστούμε
  • 50 γρ καρύδια
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ φουντούκια
  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, φτερό του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί, κατσαρόλα, σύρμα, τηγάνι αντικολλητικό, κουταλάκι, λεκάνη, μεμβράνη.
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 2.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το αμύγδαλο πούδρα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • 3.Τέλος παίρνουμε τις φόρμες για ταρτάκια της αρεσκείας μας και απλώνουμε στην κάθε μία από αυτές την ζύμη σε πάχος 1 cm περίπου. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά τους για να φουσκώσουν ομοιόμορφα.
  • 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 C για 15 λεπτά περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
  • 5.Για την κρέμα σοκολάτας : Τοποθετούμε το γάλα, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την κάψουλα βανιλλίνη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • 6.Παράλληλα μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά και την υπόλοιπη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (δηλαδή τα 40 γρ) και ανακατεύουμε επίσης με ένα σύρμα.
  • 7.Προσθέτουμε το corn flower μέσα στη λεκάνη με τα αυγά και την λευκή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • 8.Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα (γάλα, ζάχαρη και την βανιλλίνη) ζεστό λίγο – λίγο την φορά μέσα στα υλικά της λεκάνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 9.Επανατοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
  • 10.Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα πάνω στη φωτιά, μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 11.Τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη μαύρη σοκολάτα χλιαρή μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 12.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι επίπεδα. Σκεπάζουμε άμεσα με μεμβράνη όσο ακόμα είναι ζεστή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 13.Τέλος την χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για να γίνει λεία σαν αλοιφή.
  • 14.Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς : Επιλέγουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (καρύδι, φιστίκι Αιγίνης, φουντούκι) και τους καβουρδίζουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια καραμελώνουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τους ζεστούς ελαφρώς καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αποσύρουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί απλώνοντάς τα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 15.Για την σύνθεση του γλυκού : Τοποθετούμε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ την κρέμα σοκολάτας (που την έχουμε χτυπήσει και έχει γίνει αλοιφή με το φτερό του μίξερ) και γεμίζουμε τα ψημένα ταρτάκια . Από πάνω γαρνίρουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Ταρτάκια με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta