×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα
12-14
180'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Εύα Μονοχάρη

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τον χαλβά
  • 350 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 ml. ελαιόλαδο
  • Κανέλα σκόνη
  • Για το σιρόπι
  • 600 gr. ζάχαρη
  • 650 ml. νερό
  • Φλούδες περγαμόντο
  • Για την επικάλυψη
  • 300 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Μέθοδος
  • 1.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 6-7 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και τις ψιλοκόβουμε.
  • 2.Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα αλλά με προσοχή χωρίς να «το κάψουμε».
  • 3.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά-σιγά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.
  • 4.Προσθέτουμε τις φλούδες από το περγαμόντο και κανέλα.
  • 5.Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά.
  • 6.Για την επικάλυψη, λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί. Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και τον ακουμπάμε σε σχάρα. Περιχύνουμε τον χαλβά και αφήνουμε 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν σερβίρουμε.
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta