×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγεννιάτικα cupcakes με βανίλια ή κακάο με βουτυρόκρεμα


Χριστουγεννιάτικα cupcakes με βανίλια ή κακάο με βουτυρόκρεμα
Χριστουγεννιάτικα cupcakes με βανίλια ή κακάο με βουτυρόκρεμα
20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγεννιάτικα cupcakes με βανίλια ή κακάο με βουτυρόκρεμα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 00 γρ βούτυρο
  • 25 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 γρ σόδα σκόνη
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • ¼ ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 γρ αλάτι
  • 200 γρ αβγά (ή 4 τεμάχια αβγά)
  • 10 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 190 γρ αλεύρι μαλακό
  • 3 γρ baking powder
  • Σημείωση : Για το cup cake κακάο αφαιρούμε από την συνταγή 15 γρ αλεύρι μαλακό και προσθέτουμε 15 γρ κακάο ΙΟΝ.
  • Για τη βουτυρόκρεμα βανίλια
  • 100 γρ έτοιμο υποβρύχιο βανίλια
  • 200 γρ βούτυρο
  • Σημείωση : Για την βουτυρόκρεμα σοκολάτας αντικαθιστούμε το έτοιμο υποβρύχιο βανίλια με υποβρύχιο σοκολάτα στα ίδια ακριβώς γραμμάρια.
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα του μίξερ, φόρμες για cup cake, ταψάκι φούρνου, κατσαρολάκι, σύρμα.
Μέθοδος
  • 1.Για το cup cake βανίλια, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την μαλακή μαργαρίνη, την σόδα σκόνη, την βανιλλίνη, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό πολύ καλά μέχρι να διογκωθούν τα υλικά στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι λίγο – λίγο την φορά μέσα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα προηγούμενα υλικά.
  • 3.Τέλος αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το κακάο σκόνη (μόνο όταν πρόκειται για το cup cake κακάο), το baking powder (που τα έχουμε από πριν κοσκινίσει) μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • 4.Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες μικρές των 32 γρ για cupcake.
  • 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 15 λεπτά περίπου.
  • 6.Το κέικ είναι έτοιμο όταν βουτάμε την λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του και αυτή βγαίνει χωρίς υπολείμματα ζύμης στην επιφάνεια της.
  • 7.Τοποθετούμε τα ψημένα cup cake πάνω σε σχάρες προκειμένου να κρυώσουν.
  • 8.Για τη βουτυρόκρεμα, τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο (σε μορφή αλοιφής) για 5 λεπτά περίπου.
  • 9.Τέλος προσθέτουμε το έτοιμο βανίλια υποβρύχιο ( ή το έτοιμο υποβρύχιο σοκολάτα όταν πρόκειται για cup cake σοκολάτας) σε ρευστή αλλά κρύα μορφή (το έχουμε ζεστάνει σε κατσαρόλα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό) και μόλις ομογενοποιηθούν πλήρως, αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ.
  • 10.Για το ντεκόρ συνδυάζουμε το κάθε cup cake με μέρος από την βουτυρόκρεμα και παρουσιάζουμε κατά βούληση με διάφορα χριστουγεννιάτικα ντεκόρ.
Χριστουγεννιάτικα cupcakes με βανίλια ή κακάο με βουτυρόκρεμα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta