×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cheesecake με μέλι


Cheesecake με μέλι
Cheesecake με μέλι
5
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cheesecake με μέλι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την βάση
  • 250γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
  • 120γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • Για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • Για την επικάλυψη
  • Μέλι
  • Αμύγδαλα
Μέθοδος
  • Σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
  • 2.Για τη βάση τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • 3.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • 4.Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • 5.Σε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
  • 6.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • 7.Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • 8.Προσθέτουμε στο μείγμα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε καλά , και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 9.Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και την προσθέτουμε και αυτή στο στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • 10.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • 11.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο την φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
  • 12.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν για λίγο τα αμύγδαλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε την φλούδα.
  • 13.Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε στον φούρνο σε ένα ταψάκι.
  • 14.Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε και τα περνάμε από ένα πολυκοπτικό.
  • 15.Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μέλι και τα τριμμένα αμύγδαλα.
  • 16.Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε.
Cheesecake με μέλι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta