×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Crème brûlée με κακάο και μούρα


Crème brûlée με κακάο και μούρα
Crème brûlée με κακάο και μούρα
6
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Aριάδνη Πούλιου

Crème brûlée με κακάο και μούρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 250 γρ γάλα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 κρόκους αβγού
  • 1 κγ βανίλια
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 200 γρ φρέσκα μούρα
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 c.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη τη βανίλια και το κακάο. Σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  • 3.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους .
  • 4.Βάζουμε στο μπλέντερ τα μούρα με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε .
  • 5.Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος κορδόνι μέσα στα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά .
  • 6.Προσθέτουμε τα χτυπημένα μούρα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα .
  • 7.Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ύψους των μπολ μας.
  • 8.Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
  • 9.Αφού ψηθεί η κρέμα μας τοποθετούμε τα μπολ στο ψυγείο.
  • 10.Πασπαλίζουμε την κρέμα με ζάχαρη και την καίμε με φλογοβόλο ή την τοποθετούμε στο γκριλ της κουζίνας με την πόρτα ανοιχτή.
  • 11.Στολίζουμε με φρέσκα μούρα μύρτιλλα, και κορυφές από δυόσμο.
Crème brûlée με κακάο και μούρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta