×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Creme Brulee με κουβερτούρα ΙΟΝ


Creme Brulee με κουβερτούρα ΙΟΝ
Creme Brulee με κουβερτούρα ΙΟΝ
12
70'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Creme Brulee με κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την crème brulee θα χρειαστούμε
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
  • 170 γρ γάλα
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Μισή φλούδα λάιμ
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 100 γρ κρόκοι αυγών (ή οι κρόκοι από 5 τεμάχια αυγών)
  • 20 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 70 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • Για το καψάλισμα θα χρειαστούμε
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, μαρίζ, σύρμα, λεκάνη, σινουά ή σήτα, κουτάλα βαθιά, ταψάκι φούρνου, πορσελάνινα σκεύη της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 50 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την μισή φλούδα λάιμ και την 1 κάψουλα βανιλλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να βράσει για 1 περίπου λεπτό.
  • 2.Ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη με το σύρμα, τους κρόκους των αυγών με τα 20 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
  • 3.Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας μέσα στην λεκάνη ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
  • 4.Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
  • 5.Περνάμε όλο το μείγμα από σινουά ή σήτα μέσα σε μια άλλη λεκάνη.
  • 6.Σερβίρουμε το μείγμα με μια κουτάλα σε πορσελάνινα σκεύη της αρεσκείας μας μέχρι και λίγο πιο κάτω από το χείλος.
  • 7.Τοποθετούμε τα πορσελάνινα σκεύη σε ταψί με κρύο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για περίπου 50 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να έχουμε σκεπασμένη την επιφάνεια με μια λαμαρίνα φούρνου για να μην καεί η κρέμα brullee.
  • 8.Με την έξοδο από τον φούρνο βγάζουμε από το μπεν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • 9.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καστανή ζάχαρη και την καψαλίζουμε στο grill του φούρνου για 5 λεπτά.
  • 10.Σερβίρουμε άμεσα.
Creme Brulee με κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta